22 Haziran 2017 Perşembe

«Hilal» Rıfabğoya da vuracak


Gelenekselleştiği üzere bu yılda Çerkes Halıjosü günü Rıfabğo şelaleleri yanında düzenlenecek. Gelecek ayın üçünde saat 12’de bu etkinliğe iştirak etmek isteyenler davet ediliyor.

Rufa-Tur firması, Adıge Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı ile Adıge Cumhuriyeti turizm ve dinlence tesisleri komitesi tarafından düzenlenen etkinlikte beş farklı kategoride yarışma düzenlenecek.

— «Нанэ ихьалыжъу – Ninenin halıjosü»;

— «МэфэкI хьалыжъу – Bayram-şölen halıjosü»;

— «Къэзыгъэзэжьыгъэ хьалыжъу – Geri dönen halıjo»;

— «Нысэ Iап – gelin eli»;

— «Бысымгуащэм ихьалыжъу – Evsahibesi halıjosü».

Cumhuriyetimz rayonlarındaki evhanımları- evsahibeleri halıjo yapımı konusunda yarışacaklar. Fakat kim bilir belki de erkek katılımcılar da olur.

Hatırlatacak olursak geçtiğimiz yılki etkinlikte ilk defa bir erkek, Fransalı Çerkesk kentinde yaşayan Kaliyu  İv’de etkinliğe katılmıştı. O, en çok katılımcısı olan «МэфэкI хьалыжъу – Bayram-şölen halıjosü»  kategorisinde yarışmaya katılarak birinci gelmişti.

Bu yıl düzenlenecek olan yarışmalarda ise her kategoride en iyi dereceyi alanlara para ödülü ve milli nişaneleri taşıyan hediyelik-hatıra eşyaları ödül olarak verilecek.

Bayrama-şölene katılanları milli tarihimizle aydınlatarak yarıştıracaklar, cumhuriyetimiz şarkıcı ve dans gruplarından bazıları da etkinlik esnasında konukları ağırlayacak.

adygvoice.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder